Loading...
Viral

Cari Benda Tersembunyi Yang Menjadi Viral Seluruh Dunia, Anda Mungkin Tidak Berjaya Menjumpainya

Cari Benda Tersembunyi Yang Menjadi Viral Seluruh Dunia, Anda Mungkin Tidak Berjaya Menjumpainya

Teka-teki mencari gambar kerap kali menjadi tular. Ini adalah disebabkan banyak orang yang bersungguh-sungguh untuk mencari jawapannya.

Loading...

Salah satu yang kini tengah viral serata dunia adalah pencarian ikan di dalam kumpulan binatang laut . Gambar kartun makhluk air itu diciptakan oleh kartunis Hungary bernama Gergely Dudas yang juga dikenal dengan sebutan Dudolf.

 

 

Dalam gambar kartun itu terdapat banyak binatang laut, kuda laut, dan agar-agar. Tapi sebenarnya ada satu gambar ikan di antara mereka.

Dipetik dari Daily Mail pada  hari Sabtu (1/7/2017), teka-teki gambar kartun itu pada awalnya di siarkan melalui laman Facebook. Tida lama kemudian, beratus orang memberikan komen dan pendapat masing-masing.

Salah seorang di antara mereka menulis komen, “Yang ini lebih rumit dibandingkan dengan yang lainnya. Saya perlu masa lebih lama untuk mendapat jawapannya.”

Seorang lagi menulis komen, “YES..Setelah puas mencuba,akhirnya berjumpa.”

Bagi pembaca yang mempunyai pandangan tajam, tentu mudah rasanya menemukan ikan dikalangan binatang laut itu. Menurut sejumlah orang lainnya, gambar kartun ini juga sedikit lebih mudah dibandingkan teka-teki sebelumnya.

Salah satu pengguna Facebook mengatakan yang teka-teki itu tidak begitu sulit. “Hanya dalam beberapa saat saja dah dapat. Kamu pernah membuat yang lebih susah dari ini,” tulisnya.

Seorang lagi menambahkan, “Menurut saya, yang satu ini lebih cepat dijawab daripada yang sebelumnya. Atau mungkin pandangan mata saya sedikit tajam pada hari ini.”

Kartunis itu menjadi viral di dunia maya setelah ia memuatnaik gambar seekor panda, yang tersembunyi di antara kumpulan manusia salji pada Disember 2015.

Sejak itu, ia menciptakan beberapa teka-teki serupa.

Pada akhir tahun 2017 ini, Dudolf berencana menerbitkan buku teka-teki bertema musim dingin, “Bear’s Merry Book of Hidden Things.”

Selain gambar mencari ikan itu, salah satu ujian minda yang dimuatnaiknya adalah tentang telur tersembunyi dalam suasana musim bunga.

Telur itu tersembunyi di antara kumpulan arnab, anak ayam, dan bunga-bunga tulip. Hanya orang bermata tajam yang boleh mendapat dengan cepat  telur tersebut.

Jadi, cuba anda teka, di manakah telur itu?

Sumber : Facebook.com/thedudolf

Loading...
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.